Wat is het verschil tussen een Natura polis & een Restitutie polis

Wat is het verschil tussen een Natura polis & een Restitutie polis

Zorgverzekeringen 2014 vergelijken, het vershil tussen een natura polis en een restitutie polis. – De overstap voor de zorgverzekering 2014 komt er weer aan & dat betekend dat velen onder ons prijzen & kwaliteit gaan vergelijken voor de zorgverzekering 2014. Dit jaar zult u een aanzienlijk aantal natura polissen vinden onder de zorgverzekeringen in 2014.

Wat is het verschil tussen een natura polis & een restitutie polis?

Over betalen & declareren, verschil natura & restitutie polis:

Bij een zorgverzekeraar die een natura polis aanbied heeft u recht op zorg die door de zorgverzekeraar wordt betaald, bij een restitutie polis heeft u recht op vergoeding van zorg. Zowel bij een natura polis als bij een restitutie polis maakt uw zorgverzekeraar afspraken & contracten met zorgverleners, te denken valt hierbij aan ziekenhuizen, apotheken en meer. Bij een verzekering met een natura polis mag u alleen naar de zorgverleners waarmee uw zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten. Doet u dit niet, dan kan het voorkomen dat u zelf een gedeelte van de nota moet betalen.

Bij een verzekering met een restitutie polis heeft u recht op vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u zelf de keuze van bijvoorbeeld dat ziekenhuis kunt maken en dus niet alleen terecht kunt bij gecontracteerde zorgverleners als bij een natura polis. Als u naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, kan het voorkomen dat u de rekening moet voorschieten, waarna u gewoon de rekening kunt declareren bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag vervolgens terug stort op uw rekening.

De contracten met zorgverleners bij verschillende verzekeraars lopen behoorlijk uiteen. Zo zijn er ook natura polissen die bijna met alle zorgverleners contracten hebben lopen, maar zijn er ook natura polissen, waarbij u bijvoorbeeld maar bij twee ziekenhuizen in een provincie terecht kunt.

Wij van nuzorgvergelijken adviseren u dus ook om altijd de website van de zorgverzekeraar te raadplegen om te kijken met welke zorgverleners desbetreffende verzekeraar afspraken heeft gemaakt & waar u dus terecht kunt. Dit adviseren wij zowel bij een natura polis als bij een restitutie polis. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Over zorgverleners kiezen, verschil natura & restitutie polis:

Zorgverekeraars maken allemaal afspraken en contracten met zorgverleners. Dit is zowel het geval bij een natura polis als bij een restitutie polis. Het belangrijke verschil is dat u bij een zorgverzekering met een restitutie polis zelf de arts of zorgverlener, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis mag kiezen. Als u naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, kan het voorkomen dat u de rekening moet voorschieten, waarna u gewoon de rekening kunt declareren bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag vervolgens terug stort op uw rekening.

Bij een natura polis kunt u meestal alleen kiezen voor bijvoorbeeld een arts of ziekenhuis waarmee de zorgverzekeraar afspraken en contracten mee heeft afgesloten. Als de zorgverzekeraar een contract heeft lopen met uw arts of zorgverlener wordt in principe alle zorg volledig vergoed.

Verder vindt u onder de zorgverzekeringen voor 2014 ook een aantal mixen tussen natura en restitutie polissen.

In onze Categorie Nieuws (klik hier) vindt u meer informatie over zorgverzekeringen voor 2014, bijvoorbeeld, wat veranderd er in het zorgpakket voor 2014 (klik hier) of waar kunt u uw zorgverzekeringen vergelijken voor 2014 (klik hier)

Wilt u het prijsoplopend prijsoverzicht van alle zorgverzekeringen bekijken? Wij zetten voor u alle prijzen op een rij, zodat u gemakkelijk kunt vergelijken. Klik dan op home of klik hier om naar het premie overzicht te gaan.  Of klik hieronder op de button om het oplopend prijs overzicht van basis premies op zorgverzekeringen te bekijken.

zorgverzekeringen 2014 vergelijken

Gerelateerde berichten