Wat veranderd er in het zorg pakket in 2014?

Wat veranderd er in het zorg pakket in 2014?

wat veranderd er in het basis zorgpakket in 2014Wat veranderd er in het zorg pakket in 2014? – Een veel gestelde vraag is wat er veranderd in het zorgpakket in 2014. In 2014 veranderd er niet zo heel veel in het zorgpakket. Ten eerste gaat het verplichte eigen risico voor 2014 met € 10.- omhoog naar € 360.-. U kunt uw vrijwillige eigen risico voor de zorgverzekering ophogen tot maximaal € 860.- waardoor uw maandelijkse basis premie omlaag gaat. De premies van de zorgverzekeringen gaan in 2014 allemaal omlaag. De zorgtoeslag gaat voor de meeste mensen omlaag, vooral de midden inkomens gaan er hierdoor op achteruit. Het plan van het kabinet om het eigen risico inkomens afhankelijk te maken gaat definitief niet door. Belasting aftrek voor specifieke zorgkosten blijft, echter wel onder bepaalde voorwaarden.

In 2014 krijgen chronisch zieken geen compensatie meer voor het eigen risico en de algemene tegemoetkoming die chronisch zieken kregen via het CAK alsmede de korting die men krijgt op de eigen bijdrage voor zorg uit de AWBZ of wmo. Ook gaan er strengere regels gelden voor de aanvraag van het persoonsgebonden budget.

Gemeenten worden komend jaar nog niet gekort op het budget voor huishoudelijke hulp. Indien u een natura polis heeft of afsluit en u gaat naar een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt er ongeveer tot 75% vergoed.

Wat veranderd er in het basis zorg pakket in 2014?

 • De vergoeding van psychologische zorg wordt uitgebreid binnen het basis pakket, het minimum aantal behandelingen van 5 voor eerstelijns psychologische zorg komt te vervallen.
 • Vergoedingen voor thuisdialyse en de vergoeding van vacuümpompen worden niet meer vergoed als medisch hulpmiddel, maar als specialistische zorg, waardoor de verantwoordelijkheid bij het ziekenhuis ligt, dit heeft geen financieële gevolgen voor de verzekerden.
 • Twee nieuwe behandelingen worden als  proef toegelaten tot het basis pakket in 2014. Dit betreft innovatieve behandelingen voor mensen met een ernstige vorm van de ziekte van Crohn of met geïnfecteerde pancreasnecrose.
 • Er verdwijnt niets uit het basis pakket in 2014

Wat valt er buiten het verplichte eigen risico?

 • Zorg door de huisarts
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg
 • Bruikleenartikelen
 • Gratis bevolkingsonderzoeken
 • Griepprik voor risico groepen
 • (Tandheelkundige) zorg uit de basis verzekering voor kinderen tot 18 jaar

We hopen u voldoende te hebben kunnen informeren over de veranderingen in het zorg pakket voor 2014. Bent u van plan om over te stappen van zorgverzekeraar in 2014? Neem dan eens eens een kijkje in ons oplopend prijs overzicht (klik hier)   Om het oplopend prijs overzicht van basis premies voor zorgverzekeringen met alleen vrije zorg keuze te bekijken, klikt u hier.

Om naar het prijs oplopend overzicht voor basis premies te gaan klikt u onder dit bericht op de banner & wij sturen u direct door om zorgverzekeringen voor 2014 te vergelijken.

zorgverzekeringen vergelijken 2014

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten