Meer mensen wisselen van zorgverzekering

Meer mensen wisselen van zorgverzekering

Steeds meer mensen stappen over van zorgverzekeringNog een paar dagen en dan zit 2013 er alweer op. En dat betekent uiteraard dat u ook nog maar een paar dagen heeft om over te stappen naar een andere (voordeligere) zorgverzekering. En dat het de moeite loont om over te stappen van zorgverzekering, dat is iets waar steeds meer Nederlanders achter komen. Stapte vorig jaar namelijk nog 6% van de Nederlanders over van zorgverzekering, dit jaar wordt dat (naar verwachting) 6,2%. En alhoewel dit in percentage natuurlijks slechts een geringe stijging is, is het in absolute aantallen, over de miljoenen Nederlanders, wel degelijk een flinke stijging.

Redenen om over te stappen van zorgverzekering

Als reden om over te stappen geven de meeste mensen aan dat ze willen besparen op hun vaste lasten voor 2014. Bovendien kiezen ook veel mensen voor een andere verzekering omdat ze volledig vrije zorgkeuze willen hebben. Daarnaast scoren ook de service van verzekeraars en de dekkingen van de aanvullende verzekeringen hoog als het gaat om redenen om over te stappen. Tenslotte kiezen ook veel mensen voor een nieuwe verzekeraar vanwege welkomstactie van de zorgverzekeraars. Zo geeft bijvoorbeeld UnitedConsumers/VGZ een gratis Apple iPad Air, een gratis Xbox 360 pakket of een gratis Asus MeMo Pad 10 cadeau bij hun zorgverzekering. En bij Menzis krijgt u bijvoorbeeld 50 Euro cashback op uw rekening gestort, terwijl Univé 10% korting geeft op de basispremie aan nieuwe verzekerden.

Top 5 populairste verzekeraars om naar over te stappen

Hieronder vindt u de populairste 5 verzekeraars om naar over te stappen. Achter de verzekeraar ziet u tussen haakjes de belangrijkste reden van mensen staan om naar deze zorgverzekeraar over te stappen.

  1. Ditzo, € 86,75 p/mnd (goedkoopste basispakket met volledige vrije zorgkeuze)
  2. UnitedConsumers, vanaf € 86,35 p/mnd (gratis Apple iPad Air cadeau en toch een lage premie)
  3. Zekur, € 80,25 p/mnd (laagste basispremie van Nederland)
  4. PNOzorg, € 91,54 p/mnd (al 6 jaar op rij gekozen tot de beste verzekeraar)
  5. Univé, vanaf € 86,35 p/mnd (10% korting op de basispremie voor nieuwe verzekerden)

ALLE BASIS PREMIES VAN ALLE ZORGVERZEKERINGEN IN EEN OPLOPEND PRIJSOVERZICHT BEKIJKEN? KLIK DAN HIER VOOR HET OVERZICHT VAN ALLE ZORGVERZEKERINGEN

Gerelateerde berichten